

Stałe organiczne
azot (N) – 6%fosfor (P2O5) – 5%potas (K2O) – 10%magnez (MgO) – 4%
Nawóz rozsypać równomiernie wokół roślin i w miarę możliwości wymieszać z wierzchnią warstwą gleby. Stosować w temperaturze od 12 -15˚C.
Podczas sadzenia (dawka na 1 m2):Małe owoce (np. borówki, winogrona) – 80-150 gDuże owoce (np. jabłka, gruszki) – 100-200 gWarzywa liściowe (np. sałata, szpinak) – 100-150 gWarzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) – 100-150 gRośliny aromatyczne (zioła) – 80-120 gWarzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) – 100-150 g
Podczas uprawy (dawka na 1 m2):Małe owoce (np. borówki, winogrona) – 150 gDuże owoce (np. jabłka, gruszki) – 200 gWarzywa liściowe (np. sałata, szpinak) – 150 gWarzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) – 150 gRośliny aromatyczne (zioła) – 80 gWarzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) – 150 g
Przygotowanie podłoża: dawka 2-6 kg / m3 podłoża