Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.

zamknij
dla-ogrodu

ORGANICZNY NAWÓZ DO WARZYW I ROZSAD AGRECOL 1KG

Cena:
17,64 zł
Brutto
Ilość

Marka: Agrecol
1004686806.png

ORGANICZNY NAWÓZ DO WARZYW I ROZSAD

  • organiczny nawóz do upraw warzywniczych
  • sprawdza się w przygotowywaniu rozsad
  • gwarantuje dobry start roślinom i obfite plony
  • dostarcza cennej materii organicznej

Seria:

Stałe organiczne

Zawiera

azot (N) – 6%fosfor (P2O5) – 5%potas (K2O) – 10%magnez (MgO) – 4%

Dodaj do schowka

Organiczny nawóz do warzyw i rozsad to wysokiej jakości granulowany nawóz. Przeznaczony do nawożenia warzyw, rozsad, drzew i krzewów owocowych oraz ziół. Odpowiednio dobrany skład zwiększa żyzność gleby. Uzyskane przy stosowaniu nawozu plony są obfite. Nawóz pozwala na uzyskanie dorodnych, dobrze wykształconych, prawidłowo wybarwionych i bardzo smacznych owoców i warzyw. Zastosowanie nawozu organicznego do warzyw i rozsad zapewnia odpowiedni poziom składników pokarmowych w glebie oraz wzbogaca strukturę podłoża. Nawóz idealnie nadaje się do przygotowania gleby przed wysiewem i sadzeniem.

Sposób stosowania

Nawóz rozsypać równomiernie wokół roślin i w miarę możliwości wymieszać z wierzchnią warstwą gleby. Stosować w temperaturze od 12 -15˚C.

Podczas sadzenia (dawka na 1 m2):Warzywa liściowe (np. sałata, szpinak) – 100-150 gWarzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) – 100-150 gRośliny aromatyczne (zioła) – 80-120 gWarzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) – 100-150 gMałe owoce (np. borówki, winogrona) – 80-150 gDuże owoce (np. jabłka, gruszki) – 100-200 g

Podczas uprawy (dawka na 1 m2):Warzywa liściowe (np. sałata, szpinak) – 150 gWarzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) – 150 gRośliny aromatyczne (zioła) – 80 gWarzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) – 150 gMałe owoce (np. borówki, winogrona) – 150 gDuże owoce (np. jabłka, gruszki) – 200 g

Przygotowanie podłoża: dawka 2-6 kg / m3 podłoża

Komentarze (0)